Ostale storitve za starejše na domu

CENA: 10 €/uro, potni stroški (0,37 €/km), parkirnina

PREVOZ IN SPREMSTVO PRI VSAKDANJIH OPRAVILIH

… trgovina, pošta, banka, zavarovalnica, upravna enota, zdravstveni domovi, lekarna, frizer, kozmetične storitve (pedikura, manikura…), notar, centri za socialno delo, sodišče, obisk pokopališča, cvetličarne, knjigarne …

UČENJE UPORABE RAČUNALNIŠKE IN MOBILNE TEHNOLOGIJE

Učenje o uporabnosti spletnih dostopov do banke, zavarovalnice, zdravstvenih storitev in  platform (video pogovor ZOOM), aplikacij (Whatsapp, Viber, Messenger, LinkedIn …) in portalov (eZPIZ, zVem, eZdrav, eDavki, eUprava …), uporaba Worda, Powerpointa, Excela ali ogleda video vsebin na YouTube, Vimeo, prenašanje, urejanje in shranjevanje slik.

PREVOZ IN SPREMSTVO NA KULTURNIH DOGODKIH, PRI IZOBRAŽEVALNEM PROCESU, DRUŽABNIH SKUPNOSTNIH AKTIVNOSTIH TER NA ORGANIZIRANIH IZLETIH PO SLOVENIJI

Primer kulturnih dogodkov: Razstave, muzeji, galerije, gledališke in operne predstave, muzikali, obisk koncertov, festivalov, kina, parad, starinarnic

Primer izobraževalnih dogodkov: Spremstvo pri udeležbi na študijskih krožkih – Univerza za tretje življenjsko obdobje in ljudske univerze, udeležba na seminarjih, tečajih, potopisnih predavanjih, konferencah

Primer družabnih skupnostnih aktivnosti: Organizirani izleti, pohodi, pikniki, interaktivne tematske delavnice, obisk knjižnice, dnevnih centrov aktivnosti za starejše, skupine za samopomoč, bolšjega sejma, garažne razprodaje, skupno obedovanje v restavraciji, skupno nakupovanje v večjih trgovskih centrih in ob razprodajah, vključitev v prostovoljske aktivnosti, sodelovanje na bralnih urah, verski obredi, obisk pevske skupine, zavetišča za živali, živalskega vrta ali trgovine z živalmi, obisk bližnjih sorodnikov

LAŽJA GOSPODINJSKA, HIŠNA IN VRTNA OPRAVILA

Primer gospodinjskih opravil: Pomivanje posode, postiljanje in preoblačenje postelje, pranje, obešanje in zlaganje perila, šivanje, pometanje, sesanje in pomivanje tal, pomoč pri pripravi hrane, brisanje prahu.

Primer vrtnih opravil: Okopavanje, pletje, privezovanje, urejanje gredic, pobiranje pridelka, zalivanje.

Primer hišnih opravil: Plačevanje položnic in podpora pri urejanju administrativnih zadev in arhiviranje, generalno čiščenje stanovanja (zavese, omare, okna), pometanje dvorišča, ločevanje odpadkov in odnašanje smeti, kidanje snega, košnja trave, obešanje slik in ostalega dekorja, stepanje preprog, sprehod psa in skrb za druge hišne ljubljenčke (hranjenje, čiščenje kletke, obisk veterinarja), čiščenje ptičje krmilnice, zalivanje sobnih rastlin.

PREVOZ DO/IZ REHABILITACIJSKIH SREDIŠČ IN TERMALNIH ZDRAVILIŠČ V SLOVENIJI