INDIVIDUALNO DRUŽABNIŠTVO NA MAČJI RAZSTAVI IN DOGODEK LETA ZA 88-LETNO GOSPO

Pred tremi tedni dni smo 88-letno uporabnico popeljali na mednarodno mačjo razstavo v Halo Tivoli.

Opogumili sva se in sedli na trolo št. 5, ki naju je po slabe pol ure pustila v Tivoliju. Z oporo je šlo lažje, tudi voznik LPP je bil razumevajoč in ni naglo zaviral. S pomočjo novodobnih aplikacij sva izmerili, da naju do cilja loči le še 300 m. V senci sva še malo posedeli, nato pa se podali novim dogodivščinam naproti.

Na razstavi se je predstavilo ogromno lepih pasm mačk, od somalijke, abesinke, kratkodlake in dolgodlake britanke, main coonke, ruske modre mačke in norveške gozdne mačke.

Najmanj nama je bila všeč brezdlaka mačka pasme sfinga. Gospa je zdržala slabe tri ure in to brez počitka. Za svojo mačjo ljubljenko je kupila miško na baterije, posodico za hrano in brikete. Nato sva opazovali še ocenjevanje mačk. Mednarodni sodniki so bili kar pedantni, opazovali so nego dlak, konstitucijo, raščenost, družabnost, njihovo odzivnost.

Čeprav se najina favoritka ni znašla na zmagovalni lestvici, sva obe enoglasno sklenili, da nama je najljubša pasma britanka. Polni čudovitih vtisov sva se odpravili proti domu in mačjo ljubljenko gospe razvajali s priboljški. Ne samo, da je zapredla, tudi iz postelje se ni več spravila!