OKTOBRSKA DELAVNICA SKUPINSKEGA DRUŽABNIŠTVA V ŠVICARIJI

Včeraj smo se družabniki ponovno srečali v prijetnem ambientu ateljeja Stojana Batiča v Švicariji. Sprva smo druženje otvorili s kratkim sprehodom do nedavno odprtega Plečnikovega avditorija na začetku Jesenkove poti v Tivoliju. Navdušeno smo ugotavljali, da tovrstno prizorišče omogoča edinstveno doživetje jesenske kulise, vzdržnost lesenega poda pa smo preizkusili z več partijami “balinčkanja”.

Vsak izmed družabnikov je razvil svojo tehniko metanja, v duhu igrivosti nam je en balinček celo padel v režo. Začelo se je filmsko reševanje zelenega balinčka izpod lesenega poda. S pomočjo svežih vej smo s trudom rešili tudi to zagato, ob tem pa se od srca nasmejali.

Naposled nas je pozdravilo sonce, ponosno smo skupno druženje ujeli v fotografski objektiv.

Drugi del srečanja smo nadaljevali v ateljeju, kjer smo se okrepčali. Pomenkovali smo o mednarodnemu dnevu starejših in skupaj ugotavljali, kaj je tisto, kar starost naredi lepšo in smiselno.

Za nekatere je to preživljanje časa z vnuki oziroma v krogu najbližjih, drugim več pomeni prost dan, da si lahko odpočijejo od skrbi za kronično bolnega svojca, spet drugim je bližje skrb za vitalnost in obiskovanje dogodkov. Naši skupini pa se je pridružila tudi nova uporabnica Majda. Majda dobrodošla!