GLASBENA DELAVNICA SAMOPOMOČI – SKUPINSKEGA DRUŽABNIŠTVA V USTVARJALNEM CENTRU ŠVICARIJA

V sredo, 3.5.2023, smo se polni svežih moči družabniki zbrali v Spominskem ateljeju Stojana Batiča v Ustvarjalnem centru Švicarija-MGLC. Tokratno srečanje smo posvetili prepevanju in pevskim vajam za glasbeni točki, s katerimi se bo skupina družabnikov, prostovoljcev in starejših predstavila na humanitarnem dogodku Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij, ki bo v nedeljo, 28.5.2023, ob 16. uri, v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu.

Z veliko predanostjo smo sledili intonaciji prostovoljke Marjetke, ki nas je spodbujala, da smo bili tonsko usklajeni. Postali smo pravi mojstri v prepevanju pesmi Ko boš prišla na Bled in Danes bo srečen dan. Na srečanju se nam je pridružil še nov član Andrej, ki nas je prepričal s svojim posluhom in dobro voljo.

Vzporedno smo občudovali tudi razstavo Batičerija, projekt študentov in študentk Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje pod mentorstvom Borisa Beje. Ogledali smo si imenitne izdelke, ki so nastali izpod navdiha študentov, ki so s prerisovanjem in posnemanjem Batičevih umetniških del ustvarili sveže in navdihujoče likovne podobe, slike, grafike, kipce, ki lahko služijo kot spominek, obudijo umetniško izkušnjo in poglobljeno razumevanje Batičevega kiparjevega opusa. Še posebno nam je v oči padel odtis Martina Krpana na leseni uri iz debla. Čudovito razstavo si lahko ogledate še do nedelje, 7. maja.