SPOMLADANSKO – VELIKONOČNA DELAVNICA SKUPINSKEGA DRUŽABNIŠTVA V USTVARJALNEM CENTRU ŠVICARIJA – MGLC

Včeraj smo se razigranih src zbrali na redni mesečni delavnici skupinskega družabništva v spominskem ateljeju Stojana Batiča v Švicariji. Srečanje smo posvetili tematiki velike noči, barvanju pirhov, druženju in domiselnemu ustvarjanju.

Prelevili smo se v mojstre barvanja zelenih, oranžnih in modrih pirhov. Ali ste namesto barvanja velikonočnih pirhov v lupinah čebule kdaj že poskusili barvanje s sodo bikarbono, barvami za živila, vrelo vodo in kančkom kisa? Rezultat se je izkazal za zelo učinkovitega.

Obenem smo poskrbeli za praznično dekoracijo in izdelovanje spomladanskega cvetja iz kartona. Del srečanja smo namenili tudi treningu zimzelenih pesmi Ko boš prišla na Bled in Vem, da danes bo srečen dan, s katerimi se bomo družabniki letos v sodelovanju z gluhoslepimi predstavili na tradicionalnem humanitarnem dogodku Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij, 28.5.2023 na Ljubljanskem gradu. Dogodek bo letos podprla in sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

Za kreativno žilico in sodelovanje pa je poskrbela prava, improvizirana velikonočna pojedina iz slastnih pirhov, šunke, sira kumaric in potice. Zahvaljujemo se ge. Stanislavi, Veri in g. Avčinu, ki so prispevali k okusni pojedini, ob kateri smo kramljali o čaru praznikov.

V imenu celotne ekipe vam želimo prijetne, srčne in družabne velikonočne praznike!