VABLJENI NA BREZPLAČNI GLASBENO-POGOVORNI DOGODEK POMLADNE ISKRICE NA KRILIH ZIMZELENIH MELODIJ 2024

Vljudno vabljeni na že četrti tradicionalni humanitarni glasbeno – pogovorni dogodek Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij, ki bo v nedeljo, 26.5.2024, ob 16. uri, v rdeči dvorani Mestne hiše Ljubljana, Mestni trg 1.

Srečanje bo s predavanjem otvoril dr. Otto Gerdina, sociolog, direktor zavoda OPRO in raziskovalec na Fakulteti za družbene vede V predavanju Preseganje omejitev – Znanstveni in subjektivni pogledi na dobro starost bo spregovoril o svežem pogledu na staranje in spoštovanju raznolikosti starih ljudi in njihovemu edinstvenemu doživljanju sveta.

V nadaljevanju bodo sledili glasbeni nastopi: Tomaž Domicelj se bo predstavil z venčkom njegovih najbolj odmevnih in znanih melodij: Življenje je lepo, Danes bo srečen dan, Slovenskega naroda sin.

Drugi nastopajoči bodo: Maks Pust (kitara), Gregor Dražil (kitara), Ivana Čemažar (violončelo). Premierno bo nastopila skupina Dedka na svobodi, za pridih narodno-zabavnih ritmov pa bo poskrbel ansambel Motiv z interpretacijo pesmi Še enkrat & Ej prijatelj.

Posebna gostja srečanja bo Ana Petrič, Slovenka leta 2023, ki si s svojim požrtvovalnim delom, uresničevanjem poslednjih želja starejših in z gorečim bojem prizadeva za boljše delovne pogoje v domovih za starejše. Je tudi pobudnica vrtca za starejše, saj se zaveda, da je tkanje medgeneracijskih vezi temelj kohezivne družbe.

Nastopili bodo tudi učenci Glasbenega ateljeja Tartini.

Dogodek bo sklenila skupina družabnikov, prostovoljcev in starejših, ki bo zapela pesem Čez Šuštarski most.

Obiskovalcem bo na voljo tudi pesmomat, ki ljubiteljem poezije omogoča, da za kovanec 1 EUR kupijo pesem in si polepšajo dan. Uporabnik lahko določeno pesem izbere iz seznama poezije za odrasle ali poezije za otroke (ki je sicer razvrščena po avtorjih), ji prisluhne, si jo natisne, lahko pa jo prek QR-kode prenese tudi na pametni telefon.

Vstop na dogodek je prost, za lažjo organizacijo je potrebna predhodna prijava na e-mail: info@drustvozapomoc.si ali na telefonsko št. 01-810-93-10

Se vidimo!