Z DRUŽABNIKOM NA MEDGENERACIJSKI KOLESARSKI POTEP PO LJUBLJANI

Kolesarjenje ni priljubljena aktivnost samo med srednjo in mlajšo generacijo, ampak vse bolj tudi med starejšimi. Vendar vrednost kolesarjenja ni samo v manjšem ogljičnemu odtisu in prispevku k trajnostni mobilnosti, ohranjanju kondicije, gibčnosti in vitalnosti, ampak tudi v spoznavanju lokalnega okolja in prijetnega druženja z vetrom v laseh.

Tokrat smo jo mahnili kar po priljubljeni kolesarski trasi v Ljubljani – po poti spominov in tovarištva v tandemu treking in mestnega kolesa. V sončnem dopoldnevu in z umirjenim tempom nam je skupno uspelo prevoziti kar 31 km. Prava zabava pa se je pričela, ko je uporabnik nepričakovano preluknjal zračnico. Malo vmesne hoje do najbližjega kolesarskega servisa, kavica v zavetju kavarne na Viču in kot bi mignil, smo se že peljali naprej proti Mestnem logu, Rudniku in Fužinam.

Med družabništvom na kolesu smo občudovali Koseški bajer, pogled na Rožnik in na rastoče stanovanjske soseske, Golovec ter urejenost brežine Malega grabna. Obvezen postanek je bil tudi Fužinski grad, nato pa je sledil povratek nazaj v mestno središče in to še pred napovedanim dežjem!

Pa naj še kdo reče, da kolesarjenje ni vsestransko in da s kolesom ne pridemo daleč. Poskrbeli smo za medgeneracijsko druženje, poznavanje kolesarskih komponent, krepili orientacijo in reševanje problemov, spoznavali skrite kotičke Ljubljane ter snovali ideje za prihodnje poti.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Matjažu, ki je starejšemu gospodu “posodil” kolesarsko čelado, da je bila vožnja varna in brezskrbna.