S PONOSOM SPOROČAMO, DA JE VLASTA HOJAN, PREDSEDNICA DRUŠTVA ZA POMOČ 3ŽO, PREJELA DRŽAVNO PRIZNANJE NA PODROČJU PROSTOVOLJSTVA ZA LETO 2022

V predsedniški palači sta predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar in g. Jurček Nowakk, predstavnik Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva, Vlasti Hojan izročila državno priznanje za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela na področju socialne dejavnosti, kulture in umetnosti.

Vlasta Hojan je prostovoljsko delo na področju tehnične dediščine začela leta 1991. Med leti 2015 in 2020 je sodelovala pri razvoju demenci prijaznih točk in kot prostovoljka v programu družabništva za osebe z demenco. Vodi Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju in sodeluje v dejavnostih zagovorništva, družabništva ter pomoči na domu za starejše. Med epidemijo novega koronavirusa je bila s svojo ekipo prostovoljk močno prisotna na terenu. Sodelovala je pri kulturnih prireditvah Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij, kjer je poskrbela za organizacijo in spremstvo starejših. (Prirejeno po Odboru RS za podelitev priznanj na področju prostovoljstva).

Dodajamo, da je Vlasta Hojan s svojo ekipo vzoren zgled pri spodbujanju socialne vključenosti starejših, s srčnostjo in empatičnem razumevanjem premošča mnogotere izzive, z dobrotljivim čutom pa je vselej pripravljena prisluhniti vsakomur in krepiti medgeneracijsko solidarnost na največji stopnji ohranjanja človeškega dostojanstva.

Iskrene čestitke in zahvala gre tudi vsem, ki bdite in podpirate našo skupnostno skrb in družbeno odgovornost za večjo kakovost bivanja starejših.