DECEMBRSKA DELAVNICA SKUPINSKEGA DRUŽABNIŠTVA V ŠVICARIJI

V sredo, 6.12.2023, smo praznovali kar 3 muhe na en mah. Prihod sv. Miklavža, rojstni dan predsednice društva in praznično uverturo zadnjega meseca v letu. Razveselili smo se obiska ge. Milke in ge. Magde, 11 udeležencev ter vseh daril, ki so srečanju vdahnili čarobnost.

Ob prazničnem narezku in zdravi različici tiramisuja smo pomenkovali o vrednotah mlajše in starejše generacije ter se strinjali, da si mladi znajo organizirati življenje, vendar jim je ob nekaterih priložnostih potrebno zaupati in pustiti prosto pot. Smo pa seveda ob pregledu leta opozorili na vse večjo odtujenost, individualnost in grabežljivost po materialnih dobrinah. Enoglasno smo strnili, da naše človeštvo nemudoma potrebuje pristnost, iskrenost, toplino in solidarnost, katere pa se ob mnogoteri izbiri in blišču kar hitro porazgubijo.

Poveselili smo se ob prepevanju navihanih ljudskih pesmi, zaplesali v ritmih in si izmenjali lepa voščila za prihajajočo praznično sezono. V zahvalo za celoletno sodelovanje in skupno ustvarjanje smo vsem udeležencem izročili stenski koledar, ki opozarja na pomen druženja in ohranjanja prijateljskih vezi. A nismo še rekli zadnje. Predpraznično druženje nadaljujemo prihodnji teden, vendar v še bolj božično ambientalnem vzdušju.

Kot se za skupino nadobudnih, kreativnih in pogumnih spodobi, smo srečanje zaključili ob žareči jelki z gasilsko spominsko fotografijo.