POPLAVE AVGUST 2023 – DAN PODARJENE SOLIDARNOSTI DRUŽINI IZ MOST PRI KOMENDI

Del prostovoljske ekipe Društva je danes priskočila na pomoč družini v Mostah pri Komendi. Pogled na žalostne in samevajoče kupe uničenega pohištva, talnih oblog, bele tehnike, blatne ceste, uničene vrtove, razmočene fasade, in satovnice v čebelnjaku ter še vedno živahne Pšate in lokalnega potoka so le nekateri prizori, ob katerih se ti trga srce.

Odlične koordinatorke PGD Komenda so nas napotile k družini, ki je potrebovala pomoč pri čiščenju dvorišča in okolice hiše, na kateri so še vedno vztrajale grude sprijetega blata, mulj, listje, vejice in drobni pesek. Še dobro, da se ni vse zasušilo! Z vodo iz zbiralnika in visokotlačnim čistilcem, lopatami ter metlami smo odstranili največjo umazanijo, s samokolnico pa prepeljali blatne predmete na spodnje dvorišče za spiranje. Voda je segala preko metra in pol, da so reševali imetje, so brodili v vodi, ki je segala preko pasu. Ob tem smo spoznali kako veliko stisko je doživela pričujoča družina v tej ujmi. Na srečo so veliko opreme, aparatur in ozimnice uspeli rešiti, čeprav jim je voda zalila kletne prostore in del pritličja. Vsi člani družine so zdravi, predvsem pa ganjeni nad solidarnostjo Slovencev, ki te dni goreče živi v naših srcih. V zahvalo so prostovoljce nagradili s toplim obrokom in večno dobrodošlico na njihovem domu.

Solidarnost bomo podarili tudi drugim, trpečim družinam, naslednja delovna akcija bo stekla čez dan ali dva v Zgornji Savinjski dolini.

#prostovoljstvo #solidarnost #slovenijazmore #poplave2023