PREDBOŽIČNO-NOVOLETNO DRUŽENJE STAREJŠIH, DRUŽABNIKOV IN LJUBITELJEV UMETNOSTI

V sredo, 7.12.2022, smo na rednem mesečnem srečanju skupinskega družabništva v Spominskem ateljeju Stojana Batiča v Švicariji poskrbeli za interaktivno, glasbeno in ustvarjalno druženje. S 13 udeleženci smo se najprej prelevili v umetnike, kjer si je vsak izmed razstavljenih mojstrovin kiparskih in slikarskih del Stojana Batiča naključno izbral enega in ga s svinčnikom preslikal na papir. Ugotovili smo, da se med nami skriva ogromno neodkritih talentov. Najpogosteje upodobljen motiv je bil Ojdip.

Ustvarjalno delavnico in ubiranje ustreznih slikarskih tehnik sta vodili ga. Arjeta z mentorico, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Nastale izdelke smo poudarili z vodenimi barvicami. Ob ustvarjanju in poslušanju klasične izvedbe koncertnih božičnih pesmi smo se zabavali, delili svoje znanje o likovni umetnosti ter se od srca nasmejali. V drugem delu delavnice smo ob spremljavi harmonike zapeli ljudske pesmi, ki vedno ogrejejo srca in pričarajo spomine na mladost. Na današnjem srečanju smo pozdravili kar 3 nove družabnike.

Vsem družabnikom smo v znak hvaležnosti in vzajemnega sodelovanja podarili koledarje 2023 s skupinsko fotografijo z dogodka Pomladnih iskric na Ljubljanskem gradu. Vsem udeležencem smo pričarali tudi pravo predpraznično pogostitev, h kateri sta z ljubeznijo prispevali Vlasta in izvrsten kuharski tim DSO Bežigrad. Poslovili smo se v plesnem vzdušju in z lepimi mislimi za prihodnje leto.

Naše iskrivo, hudomušno in dobrovoljno druženje pa zagotovo govorijo fotografski utrinki.